Protestonun organizatörlerinden Manus Carlisle, AB personelinin işgal altındaki halklarla dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, “AB kurumlarının önünde toplanarak sesimizi yükseltiyoruz” dedi.
Carlisle, AB’nin Ukrayna'ya yönelik Rusya'nın saldırısı karşısında nasıl etkili bir şekilde harekete geçtiğini hatırlatarak, “Ancak aynı koordinasyonu İsrail'in Filistin’i işgali ve Gazze’deki saldırılar konusunda göremiyoruz. Bu durum, AB’nin eylemsizliğini gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.
AB Komisyonu önünde düzenlenen sessiz eyleme yaklaşık 100 çalışan katıldı. “Barış ve Adalet için AB personeli” yazılı dövizler açan protestocular, Gazze’de derhal kalıcı ateşkes sağlanmasını, tüm esirlerin serbest bırakılmasını ve üye ülkelerin İsrail ile silah ticaretinin durdurulmasını talep etti. Ayrıca, AB-İsrail Ortaklık Anlaşması’nın iptal edilmesi ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarının uygulanması gerektiğini vurguladılar.
1700 İMZA TOPLANDI
Protestonun bir parçası olarak düzenlenen çevrimiçi imza kampanyası, şu ana kadar 1700 imza topladı. İmza sayısının artmasıyla birlikte, bu talepler AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’ya iletilecek. İsimlerini açıklamak istemeyen bazı çalışanlar, kampanyanın AB değerleri ve uluslararası yasal yükümlülüklerle uyumlu olduğunu belirterek, katılım için çekinceleri olan personeli cesaretlendirdi.
Daha önce de benzer eylemler düzenleyen AB çalışanları, uluslararası hukukun ihlali konusunda sembolik cenaze törenleri yaparak dikkat çekmişti. Her ayın ikinci perşembesi düzenlenecek olan bu eylemlerle, dayanışmanın ve adalet arayışının süreceği mesajını verdiler.