Beşiktaş Belediyesi soruşturmasındaki kilit isim Aziz İhsan Aktaş'ın mal varlığına tedbir kararı konuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Beşiktaş ve Esenyurt Belediyeleri'ne yönelik başlatılan geniş çaplı soruşturmada, Aziz İhsan Aktaş'ın liderlik ettiği iddia edilen suç örgütünün belediye başkanlarını ve üst düzey yöneticileri manipüle ederek rüşvet karşılığı ihale aldığı iddia edildi. Aktaş hakkında, "suç örgütü kurma", "rüşvet verme" ve "ihaleye fesat karıştırma" gibi suçlardan adli işlem başlatıldı.
Birçok farklı partinin belediyesinden ihale aldı
Aziz İhsan Aktaş’ın şirketleri, özellikle Bilginay ve İçkale adlı firmalar, devlete ve AKP'li belediyelere ait birçok ihaleyi kazandı. Bilginay şirketi, Elektrik Üretimi Anonim Şirketi (EÜAŞ), Yargıtay, TBMM ve çok sayıda kamu hastanesinin yanı sıra İstanbul, İzmir, Trabzon gibi büyükşehir belediyelerine de hizmet verdi. Şirketin, toplamda 4 milyar TL’lik ihaleler aldığı iddialar arasında yer alıyor.
Özgür Özel belgeleriyle açıkladı: Bir gecede yasa değiştirilmiş
Diğer bir şirket olan İçkale ise, birçok AKP’li ve CHP’li belediye ile çalıştı, özellikle Esenyurt Belediyesi'nden 1 milyar liralık okul ihalesi aldığı belirtiliyor. İçkale şirketi, ayrıca Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu gibi devlet kurumlarına da hizmet veriyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in belgelere dayandırdığı iddiaya göre ise Aktaş'ın Orta Doğu ve Balkanların en büyük benzin istasyonu projesi için dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum'un yardımıyla bir gecede torba yasa ile çevre düzenlemesi istasyonunun yapılması için uygun hale getirildi.
Aktaş'ın hizmete başlayabilmesi için imzayı Esenyurt kayyumu atmış
Aktaş'ın Esenyurt Belediyesi'nden aldığı ihalenin hizmetine ise tutuklu eski belediye başkanı Ahmet Özer'in yerine kayyum olarak atanan Can Aksoy imzaladı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu şirketlerin devlet ve AKP'li belediyelerle olan iş birliklerini dile getirerek, Beşiktaş operasyonunun siyasi saiklerle yapıldığını vurguladı.