Çiftlik Bank davası sanıklarından ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya için 88 bin 302 yıla kadar hapisle cezası talep edildi. Vurgunun kara kutusu olarak tanınan ve tutuksuz yargılanan Osman Naim Kaya yeniden tutuklandı.
TOSUNCUK İLE BİRLİKTE 20 SANIK YARGILANDI
Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak yankı bulan; gelir getirme vaadiyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği sistemin kurucusu ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın 3 Temmuz 2021’de tutuklanmıştı. ’Mehmet Aydın‘ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada devam edildi. Tutuklu sanık Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlanırken kara kutu olduğu iddia edilen tutuksuz sanık Osman Naim Kaya, Cafer Çolak, Serdar Tosun ve sanık avukatları ise salonda hazır bulundu.
88 BİN 302'ŞER YIL HAPİS İSTEMİ
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim K.'nın “Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık” suçundan 4 bin 414 kez olmak üzere “suç örgütü kurma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından toplamda 88 bin 302'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıklar için değişen oranlarda hapis cezaları istendi.
Tutuksuz sanık Osman Naim Kaya, “Suç işlendiği dönemde Türkiye’de bile yoktum. Adli kontrol ile serbest kalma durumumun devam etmesini istiyorum” dedi.
ÖRGÜT KURMA VE DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI
Mahkeme, Mehmet ve Fatih Aydın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru’nun kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına; 14 sanık hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi. Duruşma, sanıkların savunma yapmaları için ertelendi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan beş ayrı iddianamede, Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.