Sarar işçilerinin direnişi 65. gününde
65 gündür çok basit, temel, insani yaşam koşullarına uygun bir taleple; çalıştıkları kurum olan Sarar'ı protesto eden işçiler, taleplerinin çok rahat karşılanabileceğini ancak reddedildiğini dile getiriyor. Sarar işçileri maaşlarında iyileştirme, yol ve yemek ücretlerinde artış talep ediyor. Konuya ilişkin işçiler, "Maaşlarımızda iyileştirme, yol ve yemek ücretlerinde artış dışında istediğimiz bir şey yok. Taleplerimiz çok basit ve şirket tarafından rahatlıkla karşılanabilir talepler ancak reddedildi." dedi.
Sarar mağazalarında şirketin toplu sözleşmeye oturması, maaşlarda artış ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle yurdun farklı noktalarındaki şubelerde 65 gündür iş yavaşlatma eylemleri yapan Öz Büro İş üyesi Sarar işçileri yanı sıra Samsun Piazza AVM'de bulunan şubede de greve başladı.
"40 bin liraya takım elbise satan bir mağazada çalışıyoruz ancak bize uygun görülen maaşlar asgari ücreti geçmiyor" diyen Sarar işçileri yasal çoğunluğu da sağlamış olmamıza rağmen şirket, toplu sözleşme masasına oturmaktan imtina ederek sendikal haklarımızı da engellemeye çalışıyor. Bunu emeğe bir darbe olarak değerlendiriyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; biz hakkımız olandan başkasını istemiyoruz. Derhal gereken yapıldığı durumda grevimizi sonlandıracağız. Ancak taleplerimiz kabul edilmezse haklarımızı alana kadar direniş hakkımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.
İşçilerden 65 gündür sürdürdükleri greve dair şunları aktarıldı:
"Maaşlarımızda iyileştirme, yol ve yemek ücretlerinde artış dışında istediğimiz bir şey yok. Taleplerimiz çok basit ve şirket tarafından rahatlıkla karşılanabilir talepler. Ancak reddedildi. Sarar, sendikayı da çoğunluğu sağlamamıza rağmen tanımak ve toplu sözleşme masasına oturmak istemiyor. Biz haklarımızı koruma altına alabilmek için anayasal hakkımız olan sendikalı olma hakkımızı kullandık. Bu bize Anayasa'nın verdiği bir hak. Sendika, bizler için işten çıkarmalara karşı da bir güvence olacaktı. Sendikalı olmamızdaki en büyük neden de buydu aslında. Biz insan gibi yaşamak istiyoruz. Çalışırken baskıya, mobbinge maruz kalmak istemiyoruz."