Galatasaray 119. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve kulüp üyeleri, 119. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla etkinlikler düzenledi.

Kutlamaların ilk durağı, kulübün kurucu başkanı Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri oldu. Burada bir araya gelen sarı-kırmızılı heyet, ardından Galatasaray Lisesi'ne geçti.

Burada açılış konuşmasını gerçekleştiren Dursun Özbek, "Bugün Galatasaray’ın 119. yılını kutluyoruz. Bu kulübü 'Türk olmayan takımları yenmek' hedefiyle kuran Ali Sami Yen ve arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Bu hedef doğrultusunda ilerlemeye ve Galatasaray'ı geleceğe en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Özbek, Galatasaray'ın tarihi başarılarına vurgu yaparak, "Galatasaray, fikri hür ve vicdanı hür duruşuyla bu ülkenin gurur kaynağıdır. Karşılaştığımız zorluklar ne olursa olsun, herkesin gurur duyacağı başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz. Her zaferimizle daha da güçleneceğiz. Galatasaray’ın değerleriyle yetişen genç sporcularımızın her zaman yanındayız ve yetiştirici kulüp olma kimliğimizi sürdüreceğiz. Galatasaray, Türkiye'nin gururu olmaya devam edecek. Nice 119. yıllara, yaşasın Galatasaray!" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, en kıdemli üye Vedat Akan, yaş kütüğüne 119. yıl plaketini çaktı. Törende, kulüp üyeliğinin 50. yılını dolduranlara berat ve madalyaları verildi. Etkinlik, 2023-2024 sezonunda elde edilen tüm kupaların müzeye teslim edilmesiyle sona erdi.

Spor Haberleri