Türkiye Karadağ'ı 1-0 mağlup etti, liderliğini sürdürdü

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup maçında Türkiye Samsun'da Karadağ ile karşılaştı. İrfan Can Kahveci'nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta mücadele eden Türkiye, grupta henüz puanı bulunmayan Karadağ ile Samsun'da karşılaştı. Müsabaka sonunda 1-0'lık galibiyetle gruptaki liderliğini sürdürdü. Karadağ ise bu maçtan da puansız ayrıldı. Gruptaki diğer karşılaşmada İzlanda, evinde ağırladığı Galler ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçlara göre puan durumu da şöyle değişti.

PUAN DURUMU

1-Türkiye - 7 puan

2-Galler - 5 puan

3-İzlanda - 4 puan

4-Karadağ - 0 puan

İLK 11'LER

Türkiye: Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz

Karadağ: Nikic, Vukcevic, Vujacic, Camaj, Jovetic, Krstovic, Kuc, Sipcic, Jovovic, Bakic, Marusic

İLK YARI

Maçın başlama düdüğüyle birlikte A Milliler sahanın hakimi olarak tüm bölgelerden hücumda etkili oldu. Rakibin ikinci ve üçüncü bölgesinden çıkmayan Türkiye, Arda, Merih Demiral, Barış Alper gibi isimleriyle ilk 25 dakikada yer yer etkili olduysa da net gol pozisyonu bulamadı.

RAKİBİN BASKISI

Rakip takım 26. dakikada tehlikeli bir kontra atakla ay yıldızlıların sahasında etkili olmaya çalıştı ve peş peşe 2 korner kazandı ama sonuç alamadı. 28. dakikada kalabalık bir atakla sağ kanattan bindiren Karadağ, atağını; üstten auta giden şutuyla sonlandırdı.

ARDA'NIN ÇALIMI, ORTASI VE...

Bu andan sonra Karadağ hücumda etkili olamasa da, Türkiye; Arda'nın 38. dakikada ceza sahası içi sol bölgesindeki muazzam çalımına kadar ataklarda ilk 20 dakikanın baskısından uzaklaştı. İlk yarının son dakikalarında da Arda'nın ortası, Abdülkerim'in kafa pası ya da şutu Yunus'un yetişemeyeceği uzaklıktan auta çıkınca devre arasına taraflar 0-0'lık eşitlikle girdi.

2. YARI

İkinci yarıya da tempolu giriş yapan Türkiye, sağ açıktan Yunus'la hızlı ataklara imza attı. Arda'nın 53. dakikada harika şutlarından biri soldan auta gittiyse de heyecanlandırdı. 54. dakikada 6 numaralı formasıyla Orkun'un şık çalımı ve ceza sahası dışından şutu direkten döndü.

VE GOL...

Dakikalar 67 olduğunda Kerem'in yerine oyuna giren Kenan'ın sol çaprazdan, altıpasın biraz dışından arka direk bölgesine vurduğu şutu direkten dönünce İrfan Can Kahveci topu boş kaleyle buluşturdu ve 68. dakikada A Millilerimiz 1-0 öne geçti.

Golden sonra da atak futbolunu sürdüren Türkiye, maçın içinde olan rakibine karşı 2. golü aradıysa da pozisyonları etkileyici olmadı.

HEYECANLANDIRAN DÜDÜK

Maçın 90. dakikasında 19 numaralı formasıyla Bertuğ ceza sahası içinde düştükten sonra, hakem sert düdüğüyle alana koştu ve Türkiye lehine penaltı kazanıldığı düşünüldü ama düdüğün Bertuğ'un aleyhine, faul yaptığı gerekçesiyle çalındığı anlaşıldı.

Bundan sonra da gol sesi çıkmayınca 90+5'te maçın son düdüğü geldi ve lider başladığı müsabakada Türkiye, Karadağ'ı 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Spor Haberleri