Magnezyum eksikliğinin birkaç nedeni olabiliyor. Bunlar arasında sağlıklı besinlerden kaçınmak, işlenmiş gıdalar, yüksek karbonhidratlı yiyecekler ve alkol tüketimi sayılabilir.
BİRÇOK HASTALIĞA SEBEP OLABİLİYOR
Ayrıca bağırsaklardaki iltihaplanma, şişkinlik veya kronik inflamasyon da magnezyum emilimini olumsuz etkileyebiliyor. Magnezyum emilimini engelleyen diğer faktörler arasında flörür ve suyun sertliği veya yumuşaklığı da bulunuyor.
Magnezyum, enerji üretimi, sinir sinyallerinin iletimi, kas gevşemesi ve kan şekeri dengesi gibi kritik işlevleri yerine getiriyor. Ancak magnezyum eksikliği bu önemli süreçlerde aksamalara yol açarak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Yumuşatılmış su tüketen kişilerde sadece sert su yani kaynak su içen kişiler arasında yapılan karşılaştırmalarda, kalp krizi geçirme riski açısından daha yüksek bir korelasyon gözlemlendi. Sert su tüketiminin kalp sorunları riskini önemli ölçüde azalttığı belirtildi.
DÜŞÜK MAGNEZYUMUN BELİRTİLERİ
Kas krampları
İştahsızlık
Nistagmus yani gözün ileri geri gitmesi
Yorgunluk
Yüksek tansiyon
Anormal kalp ritmi
Düşük D vitamini. İlginçtir ki vücuttaki D vitamininin çalışması için magnezyuma ihtiyaç vardır.
Potasyum eksikliği. Vücuttaki potasyumun çalışabilmesi için magnezyuma ihtiyaç vardır.
Migren
Kan şekeri sorunları
Yüksek kortizol seviyeleri. Bu da uykunuzu etkileyecektir.
EN YÜKSEK MAGNEZYUM HANGİ BESİNDE VAR?
İnsan vücudu magnezyumu doğal olarak üretemediği için besin veya takviye yoluyla alınması gerekir. En çok magnezyum içeren besinlerin başında muz, avokado, kaju, badem, kabak çekirdeği ve bitter çikolata gelir. Besinlerden karşılanamayan magnezyum ihtiyacı için doktor tarafından magnezyum takviyeleri de önerilebilir.