7,1'lik deprem sonrası Japonya'da 'büyük deprem' uyarısı: 29 eyalet hazırlıkta!

Japonya'da 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından "büyük deprem" uyarısı sürüyor. Meteoroloji Ajansı, 29 eyalette afete hazırlık çağrısında bulundu.

Japonya, 8 Ağustos'ta meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından, ülke genelinde büyük bir sarsıntı tehlikesi için verilen uyarıları sürdürüyor. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamada, Pasifik kıyısındaki Nankai Yarığı çevresinde büyük bir depremin olasılığının normalden daha yüksek olduğu vurgulandı.

RİSK ARTIYOR MU?

Japonya devlet televizyonu NHK'nın haberine göre, JMA yetkilileri, 29 eyaletteki 707 belediyeden olası bir afete hazırlık durumlarını kontrol etmelerini istedi. Şu ana kadar yer kabuğundaki gerginlikte düzensiz değişiklikler gözlemlenmemiş olsa da, Nankai Yarığı bölgesindeki riskin arttığına dair endişeler devam ediyor.

ÖNLEMLER ÜST DÜZEYDE OLACAK

Miyazaki eyaleti açıklarında yaşanan şiddetli sarsıntının ardından, yetkililer bu bölgedeki olası büyük bir deprem ihtimaline karşı halkı uyarıyor ve hazırlık çağrısında bulunuyor. Japonya'nın bu ciddi tehdit karşısında tedbirleri artırarak, herhangi bir afet durumuna karşı önlemlerini en üst düzeyde tutması bekleniyor.

Dünya Haberleri