ABD’den kritik Haniye suikastı açıklaması - Son dakika

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas lideri İsmail Haniye'in suikastine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Blinken, suikastla ABD'nin herhangi bir bağlantısının bulunmadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikaste uğrayarak öldürülmesine ilişkin önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Blinken, bu olaydan haberdar olmadıklarını ve ülkesinin herhangi bir bağlantısının bulunmadığını duyurdu.

Singapur'da düzenlenen bir basın toplantısında, kendisine yöneltilen Singapur merkezli Channel News Asia'nın Haniye'nin öldürülmesinin nasıl bir etkisi olacağına dair soruyu yanıtlayan Blinken, "Bu konuda hiçbir bilgimiz yoktu ve bu olayın içinde yer almadık. Etkilerini tahmin etmek çok zor" ifadelerini kaydetti.

Söz konusu suikastın, sürece etkisine ise Blinken, "Yıllar boyunca bir olayın başka bir şey üzerindeki etkisi hakkında asla spekülasyon yapmamayı öğrendim" açıklamasında bulundu.

ABD İSRAİL'İ DESTEKLEYECEK

Diğer taraftan, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bölgedeki gerilimin tırmanmasını önlemeye dair çabaların öncelikli hedef olduğunu ifade etmişti. Austin, geniş çaplı bir çatışma oluşması halinde ABD'nin İsrail’e yardım edeceğini kaydetmiş ve önceliklerinin gerilimi azaltmak ve diplomatik çözümler bulmak olduğunu ifade etti.

Dünya Haberleri