Alman markasından 'sürdürülebilir bira': Birinci sınıf biraları güneş enerjisiyle üretiyor

Berlin'deki Fuerst Wiacek bira fabrikası, güneş enerjisi kullanarak 1. sınıf biralar üretiyor ve çevre dostu üretimle dikkat çekiyor. Fabrika, aynı zamanda kullanılmış tahılları inek yemine dönüştürerek sürdürülebilirlikte üretim yapıyor.

Berlin’deki Fuerst Wiacek bira fabrikası, sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi adımlarıyla dikkat çekiyor. Fabrika, üretim sürecinde çatıdaki güneş panellerinden elde ettiği enerjiyi kullanarak, kullanılmış tahılları yerel çiftçilere teslim ediyor ve bu tahılları ineklere yem olarak kullanıyor.

SONSUZ KEZ GERİ DÖNÜŞEBİLİR

Üç yıldır faaliyet gösteren ve ünlü IPA'ları ile geleneksel Alman biraları üreten Fuerst Wiacek, çevre dostu yaklaşımını sadece geri dönüşümle sınırlamıyor. Güneş enerjisi kullanımını artırmayı planlayan fabrika, alüminyum teneke kutular kullanarak nakliyede çevre dostu bir seçenek sunuyor. Satış Müdürü George Shumay, “Alüminyum geri dönüşüm oranı camdan daha yüksek ve sonsuz kez geri dönüştürülebilir,” diyerek çevreye olan bağlılıklarını vurguluyor. Şirket, 34 ülkeye ihracat yaparak, haftada bir yeni bira sunarak sektördeki çevre dostu uygulamalarıyla örnek teşkil ediyor.

Dünya Haberleri