Almanya'da ekonomik alarm: Şirketler işten çıkarmalara hazırlanıyor!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından yapılan açıklamalara göre, Almanya'daki şirketler iş gücü planlamasında daha temkinli adımlar atıyor. İmalat sektöründe işten çıkarmalar artarken, genel olarak iş gücü talebinde bir yavaşlama söz konusu.

Bu durum, Alman ekonomisinin ekonomik faaliyetlerde genel bir düşüş anlamına gelen resesyona sürüklenebileceği endişelerini de beraberinde getiriyor.

Ifo'nun Ağustos ayı Almanya İş Anketi sonuçlarına göre, temmuz ayında 95,3 puan olan İstihdam Barometresi, ağustos ayında 94,8 puana geriledi. Özellikle imalat sektöründe bu düşüş daha belirgin. Sanayi sektöründeki birçok şirket, iş gücünü azaltma planlarını değerlendirirken, perakende sektöründe müşteri eksikliği nedeniyle benzer bir trend gözleniyor ancak, inşaat sektöründe krizlere rağmen iş gücünün korunmaya çalışıldığı belirtiliyor.

Avrupa Birliği'nin en büyük ekonomisi olan Almanya, ikinci çeyrekte yüzde 0,1'lik bir daralma yaşadı. Eğer bu daralma, üst üste üç çeyrek boyunca devam ederse, Almanya resesyona girebilir.

Dünya Haberleri