Almanya'nın dev şirketleri on binlerce insanı işten çıkartıyor

Son yıllarda Türkiye'den Avrupa'ya, özellikle de Almanya'ya bir göç söz konusu ancak Der Spiegel'in haberine göre Almanya'da pek çok köklü şirket binlerce insanı işten çıkartıyor!

Özellikle son yıllarda Türkiye'nin ekonomik durumunun eksiye doğru gerilemesi ülkeden pek çok insanın Avrupa'ya, Avrupa'dan da öncelikli olarak Almanya'ya göçünü sağlamıştı. Hala daha gerek Türkiye'den gerek diğer az gelişmiş ülkelerden pek çok insan Almanya'ya vize almak için büyük uğraşlar veriyor. Kimi Türk vatandaşı 6 aylık çalışma izni alıp bu ülkeye gidip iş arıyorken kimileri dil kursunu Almanya'da almak için vize başvurularında bulunuyor. Bazıları da direkt Almanya'dan iş teklifi alıp bu ülkeye gidiyor. Sorun "şu an için" gidenleri değil, gitme serüvenini hala devam ettirenleri ilgilendiriyor.

Buna göre Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Der Spiegel'de yer alan habere göre şirketler on binlerce insanı işten çıkartıyor.

Der Spiegel haberinde soruyor: Şirketler neden başka yerlerde acilen ihtiyaç duyulan insan kitlelerini dışarı atıyor?

Bu sorunun yanıtına SAP, Volkswagen, Conti gibi şirketler, "Alman şirketleri şu anda on binlerce çalışanı işten çıkarıyor. Çoğu kısmi emekliliğe ve erken emekliliğe gidiyor!" ve benzeri açıklamalar yaptı.

Der Spiegel'den Florian Diekmann, Simon Hage, Alexander Demling ve Tim Bartz konuyu gazeteye taşıyarak Almanya'daki kırmızı alarma dikkat çekti.

Dünya Haberleri