Altın rekora doymuyor! Yeni zirvesini gördü

Altın fiyatlarında rekor seviyelerdeki hareketlilik sürerken son günlerde ABD'de faiz indirimi beklentisi ve dünyadaki gerilimler altındaki yükselişi hızlandırdı.

Altın, rekor üstüne rekor kırıyor. Son zamanlarda, ABD Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklentisi, Rusya- Ukrayna arasında süregide savaş ve Çin’in yeniden altın alımına başlayabileceği yönündeki haberler, altındaki yükselişi destekledi.

Gram altın yeni işke gününe yükselişle başlarken 2 bin 745 liraya ulaştı. Geçtiğimiz gün, ons altın ve dolar/TL kurundan gördüğü destekle 2 bin 757 lirayı test eden gram altın, bir önceki günü yüzde 0,79 artarak 2 bin 738 liradan tamamladı.

Bugüne yükselişle başlayan gram altın, saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artarak 2 bin 745 lira olarak gerçekleşti. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 569 liradan cumhuriyet altını ise 18 bin 206 liradan satılıyor.

ONS ALTIN 2 BİN 517 DOLARDAN İŞLEM GÖRÜYOR

Geçtiğimiz gün alış ağırlıklı seyreden ve günü 2.514 dolarla rekor seviyeden kapatan ons altın, şimdilerde bir önceki işlem gününe kıyasla yüzde 0,10 arttı ve 2 bin 517 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde bir zamandır süren enflasyonla mücadelede artık sona doğru yaklaşılırken resesyon korkularının da etkili olduğu ABD'de, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin sinyaller, yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor.

PİYASALARDA FED BELİRSİZLİĞİ

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) önümüzdeki ay 25 baz puan faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken, yıl sonuna kadar atılacak adımlara yönelik fiyatlamalarda belirsizlik sürüyor.

Analistler, Powell'ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda gerçekleştireceği açıklamalarda gelecek dönem politikalara ilişkin ipucu aranacağını ifade etti ve söz konusu yönlendirmelerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirtti.

Bugün ABD'de Fed'in toplantı tutanaklarının takip edileceğini ileten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 550 seviyesinin direnç, 2 bin 450 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğunu açıkladı.

-YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR-

Dünya Haberleri