Avrupa ateşkes çağrısı yaparken ABD denizaltı gönderiyor

ABD, Orta Doğu'ya güdümlü füze denizaltısı USS Georgia'yı konuşlandırarak bölgedeki gerilimi artırdı. Avrupa liderleri ise İsrail-Hamas çatışmasında ateşkes çağrısında bulunarak insani yardımların sınırsız şekilde bölgeye ulaşmasını talep etti.

Euronews'de yer alan habere göre; ABD, Orta Doğu'daki gerilimi artıran bir adım olarak bölgeye bir güdümlü füze denizaltısı göndereceğini duyurdu. USS Georgia adlı denizaltının bölgeye konuşlandırılması, ABD ve müttefiklerinin Hamas'ın üst düzey liderlerinin öldürülmesinin ardından yükselen tansiyona karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

ÇAĞRI İMZALANDI

Avrupa'nın önde gelen ülkeleri, savaşın sona erdirilmesi için arabulucuların çabalarını destekleyerek, İsrail-Hamas çatışmasında gerilimin azaltılması ve insani yardımların bölgeye sınırsız bir şekilde ulaştırılması çağrısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer, bu çağrıyı imzaladılar.

'İSRAİL MİSİLLEME SALDIRILARINA HAZIRLIKLI'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ayrıca USS Abraham Lincoln uçak gemisinin bölgeye gönderilmesini emretti. Bölgedeki gerilimi düşürmek ve olası misilleme saldırılarına karşı hazırlıklı olmak için ABD ve müttefikleri, İran ve Hizbullah'a yönelik dikkatli bir strateji izliyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin olası misilleme saldırılarına karşı "hazırlıklı" olduğunu vurguladı.

Dünya Haberleri