Biden adaylıktan çekilmesinin ardından ilk kez konuştu

Geçtiğimiz pazar günü Kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinden çekildiğini açıklayan Biden, büyük şaşkınlık yaratmıştı. Karar sonrasında Beyaz Saray'da ulusa sesleniş konuşması yapan Amerikan başkanı çarpıcı ifadeler kullandı.

Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden, Amerika Birleşik Devleti'nde seçim kampanyalarının kıyasıya sürdüğü sıralarda geçen pazar günü adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden'ın yerine Kamala Harris'in adaylığının açıklanacağı konuşulurken Biden'dan ulusa sesleniş konuşması geldi. Biden yaptığı konuşmasında, " Meşaleyi yeni nesle devretmenin zamanı geldi. Ulusu birleştirmek için çekilmek en iyi karardı" ifadelerine yer verirken Kamala Harris'in adaylığına işaret etti.

ULUSUMUZU BİRLEŞTİRMENİN EN İYİ YOLU BU


Aldığı kararın gerekçelerini açıkladığı konuşmasında Biden, "Başkan olarak yaptıklarıma, dünyadaki liderliğime, Amerika'nın geleceğiyle ilgili vizyonuma ve bunların ikinci döneme yeterli olacağına inanıyorum. Ancak hiçbir şey demokrasimizin kurtarılmasının önüne çıkamaz, kişisel arzularımız bile. Bu sebeple, ilerlemek için en iyi yolun, bayrağı yeni bir jenerasyona devretmek olduğuna karar verdim. Ulusumuzu birleştirmenin en iyi yolu bu." ifadelerini kullandı.

"BEN KARARIMI VERDİM"

Kamala Harris'i aday göstermesine ilişkin olarak şunları söyledi, "Ben kararımı verdim ve bunu paylaştım. Değerli Başkan Yardımcımız Kamala Harris'e teşekkür ediyorum. Kendisi deneyimli, güçlü ve yetenekli. Kendisi benim için inanılmaz bir ortak ve ülkemiz için lider. Şimdi seçim size kalmış. Amerikan halkı, bu seçimi yapın."

BAŞKAN ADAYI NE ZAMAN BELLİ OLACAK

Demokrat Parti'nin başkan adayı 19-22 Ağustos arasında Chicago kentinde yapılacak parti kongresinde belirleneceği öğrenildi.

Dünya Haberleri