Bilgisayar ve mobil oyun sektöründen çalışanlar iğrenç buldukları seks sahnelerinden mustarip olduklarını dile getirdiler

Oyuncular 'iğrenç' açık video oyunu sahneleri konusunda harekete geçilmesini talep ediyor

Oyun sektöründe çalışanlar, cinsel saldırı içeren bir sahne de dahil olmak üzere, kendilerinden haber verilmeden açık içerikli bir çalışma yapmaları istenmesinin yarattığı sıkıntıdan bahsettiler.

Modern oyunlarda seks sahneleri yaygındır ve çoğunlukla insanların filme alınması ve daha sonra dijital ortamda oyun karakterlerine dönüştürülmesiyle yapılır ancak oyun sektöründe çalışanlar, BBC'ye; projelerdeki gizlilik kültürünün -senaryoların çoğunlukla son ana kadar paylaşılmaması- nedeniyle sahnelerin özel eylemler içerebileceğini önceden bilmediklerini söyledi.

Bunları canlandırdıktan sonra kendilerini "sarsılmış" ve "üzgün" hissettiklerini anlatıyorlar.

Konuyla ilişkili olarak sahne sanatları sendikası Equuity, sektörden; harekete geçmesini talep ediyor.

"TECAVÜZ SAHNESİ OLACAĞINI GİTTİĞİMDE ÖĞRENDİM!"

Jessica Jefferies, ağırlıklı olarak video oyunları sektöründe çalışan ve bu alanı seven profesyonel bir oyuncu seçme yönetmeni.

Daha önce, oyun geliştiricilerinin kullandığı stüdyolarda düzenli olarak çalışan küçük bir grubun parçası olarak hareket yakalama işleriyle ilgileniyordu.

Vücuda yapışan bir giysi giyen ve üzerlerine işaretleyiciler yapıştırılan hareket yakalama çalışanları, oyunlardaki karakterlerin hareketlerini büyük ve boş bir sette canlandırıyor ve bu hareketler dijital olarak kaydediliyor.

Jessica Jefferies, geliştiriciler tarafından oyuncuların oyunun veya sahnenin doğası hakkında çoğu zaman bilinmezlik içinde olduklarını dile getirdi.

"Stüdyolardan bize e-posta veya telefon gelirdi, bu günlerde bir çekim için bize ihtiyacın olduğu söylenirdi. Elimizdeki bilgiler bundan ibaretti."

Jefferies, BBC'ye yaptığı açıklamada, kendisinden bir keresinde hiçbir uyarı yapılmadan, erkek bir oyuncuyla cinsel saldırı içeren bir sahneyi canlandırmasının istendiğini söyledi.

"Oraya gittiğimde, çekeceğim şeyin açıkça tecavüz sahnesi olacağı söylendi." Jessica Jefferies, sette tek kadın olması nedeniyle daha da kötüleşen "iğrenç" sahneyi canlandırmayı reddettiğini dile getirerek, "Hiçbir çıplaklık yok ama bu yine de bir eylem ve bu eylemde bir samimiyet ve aynı zamanda bu durumda bir şiddet var" açıklamasını yaptı.

Bu endişelerini o an dile getirdiğini ifade eden Jefferies, sahnede oyuncu olarak yer almadığına vurgu yaptı.

Jessica, Equity tarafından açık veya mahrem sahneleri kaydederken şu hususlara dikkat edilmesini gerektiğini söyledi ve bunun nasıl olması gerektiği üzerine bir rehber hazırladı.

  • Hikayenin özeti, sahne dağılımı ve senaryolar önceden tüm oyunculara dağıtılmalıdır.
  • Karakter canlandırıcılar, erişimin en aza indirildiği kapalı bir set talep etmelidirler.
  • Yetenekli bir yakınlık koordinatörü görevlendirilmelidir.

Oyunculara daha fazla bilgi verilmesinin daha iyi performanslar sergilemelerine yardımcı olacağını savunarak sözlerini noktaladı.

Dünya Haberleri