Celine Dion'dan Trump’a şarkı tepkisi: 'Gerçekten, bu şarkı mı?'

Celine Dion, Trump’ın "My Heart Will Go On" şarkısını izinsiz kullanmasını sert bir şekilde eleştirdi. Dion, şarkısının bu şekilde kullanılmasını onaylamadığını belirtti.

Kanadalı şarkıcı Celine Dion, Donald Trump’ın seçim kampanyasında "My Heart Will Go On" şarkısını izinsiz kullanmasına sert bir şekilde karşı çıktı. Dion, X hesabından yaptığı açıklamada, şarkısının hiçbir şekilde Trump’ın kampanyasında kullanılmasına izin vermediğini vurguladı ve “Bu ya da benzeri bir kullanımı onaylamadım” dedi.

BAŞKA ŞARKICILAR DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Trump’ın, “Titanic” filminden tanınan bu duygusal parçayı seçim kampanyasında kullanması, kampanya ekibinin kültürel farkındalığındaki eksiklikleri gündeme getirdi. Dion’un açıklamasındaki “Ve gerçekten, bu şarkı mı?” ifadesi, Trump’ın seçim stratejisindeki tutarsızlıklara işaret etti. Daha önce Rihanna, Bruce Springsteen ve R.E.M. gibi sanatçılar da benzer şekilde şarkılarının izinsiz kullanılması nedeniyle tepkilerini dile getirmişti. Sanatçılar, müziklerini kampanya müzik listelerinden çıkarma hakkına sahipken, ABD'li politikacılar bazı yasal boşlukları kullanarak müzik hakları kuruluşlarından geniş lisans paketleri satın alabiliyor.

Dünya Haberleri