Chicago’da Filistin destekçisi binlerce gösterici sokağa çıktı

Chicago'da Demokrat Parti Kongresi sırasında binlerce Filistin destekçisi, Gazze için ateşkes ve ABD'nin İsrail'e silah desteğinin son bulmasını talep etti. Göstericiler, Biden yönetimine sert bir mesaj gönderdi.

ABD’nin Chicago kentinde, Demokrat Parti Kongresi sırasında binlerce Filistin destekçisi, Gazze’de acil ateşkes ve ABD’nin İsrail’e silah desteğinin son bulmasını talep eden büyük bir yürüyüş düzenledi. Göstericiler, şehir merkezindeki Union Park'ta toplandıktan sonra, kongrenin yapıldığı United Center’a doğru yürüdü ve “Gazze’de hemen ateşkes” gibi sloganlar attı.

'İSRAİL'E SİLAH VE MALİ DESTEK DURMALI'

Chicago polisi, göstericilere geniş güvenlik önlemleri alarak sert müdahalede bulundu ve kongre merkezine yaklaşmalarını engelledi. Göstericiler, Biden yönetimini Gazze’deki durumu değiştirmeye çağırarak, ABD’nin İsrail’e sağladığı silah ve mali desteği durdurmasını istedi.

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI YAPILDI

"Chicago Filistin İçin Adalet Koalisyonu" sözcüsü Hatem Abudayyeh, Demokrat Parti liderlerine yönelik sert bir uyarıda bulunarak, ABD'nin Gazze'deki insani krizi çözme gücüne sahip olduğunu ancak bunu yapmadığını belirtti. Diğer destekçiler de ABD'nin İsrail’e silah ambargosu uygulaması ve Gazze'de acil ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladı.

Dünya Haberleri