Çin, İran'a desteğini açıkladı

Çin, İran’ın egemenliğini ve bölgesel istikrarını desteklediğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Wang Yi, Tahran’daki Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesini kınadı.

Çin, İran’ın egemenliğini ve bölgesel istikrarını destekleme konusundaki kararlılığını yineleyerek, Tahran’daki Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesini kınadı. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 31 Temmuz’da Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesini bölgesel barışı tehdit eden ve İran’ın egemenliğini ihlal eden bir saldırı olarak değerlendirdi. Wang Yi, Pazar günü İran’ın Geçici Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Çin’in İran’ın ulusal egemenliğini ve güvenliğini hukuka uygun bir şekilde savunma hakkını desteklediğini vurguladı.

BÖLGESEL BARIŞI KORUMA TAAHHÜDÜNÜ YİNELEDİ

Wang, Haniye’nin öldürülmesinin Gazze’deki ateşkes müzakerelerini zayıflattığını ve bölgesel barışa zarar verdiğini belirterek, Çin’in İran’ın egemenliğini koruma ve bölgesel barışı sağlama çabalarına destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, Çin’in İran ile yakın iletişimde kalmaya devam edeceğini ve bölgesel barış ve istikrarı koruma konusundaki çabalarına yardımcı olma taahhüdünü yineledi. Wang Yi, bu süreçte uluslararası hukuka ve egemenlik haklarına saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dünya Haberleri