Elon Musk'tan Trump'a Destek

Girişimci Elon Musk, ABD eski Başkanı Donald Trump’a gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından Trump’a desteğini açıkladı ve Iron Man’in zırhı gibi bir metal zırh yapabileceğini ileri sürdü.

Tesla’nın kurucusu ve girişimci Elon Musk, ABD eski Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından açıklamalarda bulundu. Sosyal medya platformu X’te kendisinden güvenliği artırmasını isteyen bir kullanıcıya yanıt olarak Iron Man tarzında bir "metal zırh" üretebileceğini ileri süren Musk, "Belki de o uçan metal zırhı yapmanın zamanı gelmiştir" ifadesini kullandı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Trump'ın 2024 başkanlık adaylığını desteklediğine ilşkin açıklamasının sonrasında Musk’tan güvenliği artırmasını talep etti.

İKİ FARKLI SUİKAST GİRİŞİMİ

Musk, yaptığı açıklamada, "Tehlikeli zamanlar bizi bekliyor" ifadesini kaydetti ve son 8 ayda iki kişi tarafından ayrı olaylarda kendisine yönelik suikast girişiminde bulunulduğunu ifade etti. Musk, olaylar hakkında detay vermeden "Teksas'taki Tesla genel merkezinden yaklaşık 20 dakika uzaklıkta tutuklandılar" dedi.

TRUMP'A DESTEK

Elon Musk, yaşanan suikast girişiminin ardından "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini diliyorum" açıklamasında bulunmuş ve Trump'ın seçilmesi için çalışan bir siyasi eylem komitesi olan America PAC'e, bir miktar bağış yapmıştı. Musk tarafından yapılan bağışın miktarı açıklanmamıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD eski Başkanı Trump, Pensilvanya'da gerçekleştirdiği seçim mitingi sırasında konuşma yaparken, düzenlenen silahlı saldırı sonucunda kulağından yaralandı.

Yüzünden kanlar akarken ayağa kalkarak yumruğunu havaya kaldıran Trump, “dövüş” diyerek bağırdı. Olayın ardından meydana gelen kargaşada, Gizli Servis ajanlarının "Saldırgan vuruldu" diye bağırdıkları duyulurken silahlı saldırganın öldürüldüğü doğrulandı.

Yetkililer mitingde bulunan 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ise ağır bir biçimde yaralandığını açıkladı.

Dünya Haberleri