"Fransız siyasetçiden "NATO'dan çıkalım" uyarısı

Fransa'da Vatanseverler Partisi lideri Florian Philippot, ülkesinin bir an önce NATO’dan çıkması gerektiğini ifade etti.

Fransa'da Vatanseverler Partisi lideri Florian Philippot, Alman basını tarafından ileri sürülen Almanya'nın Rusya ile savaşa girmesi durumunda NATO'dan 800 bin askerin taşınmasını öngören planını gerekçe göstererek Fransa’nın bir an önce NATO'dan çekilmesi gerektiğini belirtti.
Philippot, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Ne çılgınlık: 'Almanya, Doğu Avrupa'yı Rusya'ya karşı savunmak için 800.000 NATO askerinin topraklarından geçmesine izin vermek için gizlice devasa bir lojistik çaba sarf ediyor.” ifadelerini kullandı.
Fransız parlamentosunda bu konunun acilen tartışılması gerektiğini vurgulayan Philippot, “Bu cehennemden çıkarak ve NATO'dan ayrılarak en kötü senaryodan kaçınalım!” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz hafta, Der Spiegel yazarı Rasmus Buchsteiner, Almanya’nın bir savaş durumunda Rusya sınırına yaklaşık 800 bin asker ve 200 bin parça Batı askeri teçhizatı taşımak amacıyla gizli bir plan kurduğunu ileri sürdü.
Pentagon, 2026 yılında ABD'nin Almanya'da, halihazırda Avrupa'da bulunan silahları büyük ölçüde aşacak uzun menzilli saldırı sistemleri konuşlandırmaya başlayacağını ifade etti. Bahsedilen sistemler arasında SM-6, Tomahawk füzeleri ve hipersonik silahların da bulunduğu belirtildi.


,

Dünya Haberleri