Gazzeli Muhammed için zaman azalıyor: Beynine baskı yapan tümör için tek tedavi yolu ablukada!

İsrail'in ablukası altında kalan Filistin topraklarında 4 yaşındaki Muhammed, beynine baskı yapmaya başlayan gözündeki tümör için acil tedavi bekliyor. Acılar içinde kıvranan çocuğun annesinin elinden yetkililere çağrı yapmaktan başka bir şey gelmiyor

Gazzeli 4 yaşındaki Muhammed el-Karra, gözündeki tümör nedeniyle acı içinde kıvranıyor ve tedavi için yurt dışına çıkmayı bekliyor. İsrail'in 317 gündür süren ablukası altında Gazze’de sıkışıp kalan Muhammed'in anneannesi Subhiyye Atiyye, tümörün büyüdüğünü ve beynine baskı yaptığını belirterek, uluslararası toplumdan empati ve yardım çağrısında bulundu.

ÇARESİZ ANNEYE ÇIKIŞ İZNİ VERİLMEDİ

Gözündeki tümör iki hafta önce ortaya çıkan küçük Muhammed, tedavi olabilmek için sınır kapılarının açılmasını bekliyor. Han Yunus'taki kısıtlı imkanlarla tedavi gören Muhammed’in durumu her geçen gün kötüleşirken, Dünya Sağlık Örgütü’nün organize ettiği tedavi kafilesine katılabilmesi için İsrail tarafından annesine çıkış izni verilmedi.

Atiyye, vicdan sahibi insanlara ve Arap ülkelerine seslenerek, çocukların dışarıda tedavi edilmesi için acil adım atılmasını talep etti.

Dünya Haberleri