Güney Galler'de heyecan verici bir keşif gerçekleşti. 200 milyon yıl önce yaşayan dinozorların ayak izlerine rastlanıldı

Sahilde yürürken küçük çocuk, 200 milyon yıl önce yaşayan dinozor ayak izleri keşfetti.

10 yaşındaki Tegan, annesiyle birlikte yaz tatili için sahile yürüyüşe çıktığında, dinozorların ayak izlerini takip edeceklerini hiç tahmin etmemişti.

Küçük kız çocuğu dinozor uzmanlarının 200 milyon yıl önce orada bulunan bir Kamelotia'nın işareti olduğuna inandığı beş adet devasa ayak izi gördü.

PALEONTOLOGLAR ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Bu keşif sonrasında Paleontologlar, birbirinden 75 santimetre kadar uzakta olan ayak izlerinin Geç Triyas döneminde yaşamış devasa bir otçul tarafından yapıldığını düşünüyor ve şimdi bunların doğrulanması için çalışmalar yapılıyor.

Galler Ulusal Müzesi paleontoloji küratörü, Tegan ve annesi Claire'e bunların "gerçek dinozor izleri olduğundan oldukça emin" olduğunu söyledi.

BBC'nin Our Lives programına konuşan Cindy Howells, "Beş ayak izi var ve her birinin arasında yaklaşık yarım ila üç çeyrek metrelik bir alandan bahsediyoruz. Bu ayak izleri o kadar büyük ki, sauropodomorpha adı verilen bir dinozor türüne ait olmalı." dedi.

AYAK İZLERİ GÜNEY GALLER'DE

Tegan'ın keşfettiği ayak izleri, annesinin yaşadığı yerin yakınındaki Güney Galler kıyısında bulunuyor.

Fosil aramak için Swansea yakınlarındaki Pontardawe'den Glamorgan Vadisi'ne seyahat eden Tegan, "Çok güzel ve heyecan vericiydi. Sadece ne bulabileceğimize bakmak için dışarı çıktık, hiçbir şey bulabileceğimizi sanmıyorduk. Bunların dinozor ayak izlerine benzeyen büyük delikler olduğunu gördük, bu yüzden annem birkaç fotoğraf çekti, müzeye e-posta gönderdi ve bunların uzun boyunlu bir dinozora ait olduğunu gördük." dedi.

Dünya Haberleri