Hamas 'Kırmızı çizgileri aşmak maliyetlidir'

Hamas, liderleri İsmail Haniye'nin suikastını “korkakça bir eylem” olarak nitelendirerek intikam alacaklarını duyurdu. İran, Haniye’nin mücadelesinin boşa gitmeyeceğini ve olayın bölgedeki şiddeti artırabileceğini belirtti.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastıyla ilgili olarak Hamas'tan ilk resmi açıklama yapıldı. Hamas, suikasti “korkakça bir eylem” olarak nitelendirerek intikam alacaklarını duyurdu. Hamas Hareketi'nin Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, saldırının cezasız kalmayacağını belirtti. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri ise, bu suikastın Hamas’ın iradesini kırmaya yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayarak mücadelenin devam edeceğini ve zaferden emin olduklarını ifade etti.

'KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞMAK MALİYETLİDİR'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Haniye’nin mücadelesinin boşa gitmeyeceğini belirterek olayın detaylarının incelendiğini açıkladı. Ayrıca, İran’ın güvenlik bağlantılı Nournews kanalı, suikastı “Tahran’ın caydırıcılığını zayıflatmayı amaçlayan tehlikeli bir kumar” olarak değerlendirdi ve kırmızı çizgileri aşmanın düşman için maliyetli olduğunu belirtti.

Dünya Haberleri