İran ve Rusya'dan stratejik iş birliği

İran ve Rusya, Tahran'daki toplantıda stratejik iş birliğini güçlendirme kararı aldı. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini uluslararası yasaların ihlali olarak nitelendirdi.

İran ve Rusya, stratejik iş birliğini güçlendirmek amacıyla Tahran'da üst düzey bir toplantı gerçekleştirdi. Euronews'te yer alan habere göre; Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Orta Doğu'daki gerilimin arttığı bir dönemde İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

'DOST ÜLKE' OLARAK NİTELENDİRDİ

Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin hızlandırılması kararlaştırıldı. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Rusya'yı "dost ülke" olarak nitelendirirken, ilişkilerin stratejik önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, İran'ın Ukrayna'ya yönelik Rus saldırılarında kullanılmak üzere insansız hava araçları sağladığı vurgulandı.

KORİDOR İNŞAASI HIZLANDIRILMALI

Rus yetkililer, Kuzey-Güney Koridoru'nun inşasının hızlandırılmasını önerirken, Pezeşkiyan İsrail'in ve ABD'nin dünya düzenindeki etkilerine karşı tepkilerini dile getirdi. Pezeşkiyan, İsrail'in Gazze'deki sivil ölümler ve Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastını uluslararası yasaların ihlali olarak tanımladı. Toplantı, Ortadoğu'daki gerilimlerin arttığı bir dönemde gerçekleşti ve İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in ağır bir cezaya çarptırılması için adımların atılacağı mesajını verdi.

Dünya Haberleri