İran'da THY'nin Ofisi Başörtüsünden Dolayı Mühürlendi

İran'da kadın çalışanlarının başörtüsü takmamak için polise direnmesi üzerine Türk Hava Yolları'nın (THY) Tahran ofisi mühürlendi.

ABD merkezli Associated Press'in (AP) Tasnim gazetesinden aktardığı iddiaya göre kadın çalışanların başörtüsü takmayı reddettiği İran'ın başkenti Tahran'da, ahlak polisi THY'nin ofisini mühürledi.

Ahlak polisleri İran'da özellikle kadınların başörtüsü takma zorunluluğunu denetleyen bir güvenlik birimidir. İran merkezli Tasnim haber ajansı, şirketin çalışanlarının başörtüsü kurallarına uymadığı için ahlak polisinin pazartesi günü ilk uyarıyı yapmak üzere şirkete gittiği ve kadın çalışanların başörtüsü takmamak için polise zorluk çıkardığını aktardı. Ahlak Polisi ise bunun üzerine ofisi mühürledi.

Henüz polis tarafından doğrulanmayan bir iddiaya göre ise THY'nin ofisinin çarşamba günü yeniden açılacak. Söz konusu raporda, polisin başörtüsü kurallarına uymayan işletmeleri kapatmayacağı, ilk uyarıları vereceği belirtildi. THY'den olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Dünya Haberleri