İsrail Gazze Sakinlerini Uyardı

İsrail ordusu, kuzeyde operasyonların yoğunlaştırılması üzerine Gazze Şehri sakinlerinin tamamının güneye, Gazze Şeridi'nin merkezine tahliye edilmesini istedi.

Çeyrek milyondan fazla insanın yaşadığı düşünülen Gazze şeridine uçaklardan atılan bildirilerde bölgenin tahliye edilmesine yönelik uyarılar yer aldı. "Gazze Şehri'ndeki herkesin", Deir al-Balah ve al-Zawaida'daki sığınaklara giden bölgenin tahliye edilmesi istendi.

Birleşmiş Milletler, tahliye emirlerinin verilmesinden derin endişe duyduğunu söyledi. Savaş başladığından beri Gazze Şehri ikinci kez tahliye edilmek isteniyor. İsrail güçleri, Hamas ve Filistin İslami Cihat savaşçılarının yılbaşından bu yana yeniden bir araya geldiğine inanarak pek çok bölgeye yeniden girmeye başladı.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Hossam Badran ise, İsrail'in "bombalama operasyonlarını, yerinden etme eylemlerini yoğunlaştırarak ve katliamlar yaparak müzakereleri baskı altına almaya çalıştığını" söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in "kırmızı çizgileri korunduğu sürece" herhangi bir anlaşmaya bağlı kalınacağını vurguladı.

Dünya Haberleri