İsrail heyeti, esir takası İçin Kahire'ye hareket ediyor

İsrail heyeti, esir takası ve Gazze'de ateşkes için Mısır'ın Kahire kentine hareket edecek. Müzakerelere Mossad ve Şin-Bet yetkilileri ile birlikte CIA Direktörü ve diğer bölgesel yetkililerin katılması bekleniyor.

İsrail'in, Lübnan Hizbullahı ile yaşanan gerilime rağmen Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceği bildirildi. İsrail basınında yer alan bilgilere göre, Kahire'deki müzakerelere dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar'ın da aralarında bulunduğu bir heyet katılacak.

KATAR BAŞBAKANI DA KATILACAK

Müzakerelere, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin de katılması bekleniyor. Bu gelişme, İsrail ordusunun sabah erken saatlerde Lübnan'da Hizbullah'a karşı başlattığı "önleyici saldırı" ve Hizbullah'ın, Lübnan'daki üst düzey komutanına düzenlenen suikasta misilleme olarak başlattığı saldırıların ardından geldi.

Dünya Haberleri