İsrail'in kan donduran saldırısı sonucunda 70 kişiden fazla kişi hayatını kaybetti

Hastane yetkilisi İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda 70'ten fazla kişinin öldüğünü söyledi. Ağır yaralıları tedavi edemediklerine vurgu yaptı.

İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okul binasına düzenlediği hava saldırısında bilanço ağır.

Saldırı sonrası BBC'ye konuşan El-Ehli Hastanesi başhekimi Fadl Naeem 70'ten fazla kişinin öldüğünü çok sayıda yaralının bulunduğunu söyledi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ PARÇALANMIŞ DURUMDA

Çok sayıda kişinin çok kötü şekilde parçalanmış durumda olduğunu ve kimliklerinin tespit edilmesinin zor olduğunu söyleyen Fadl Naeem, durumun "felaket" olduğunu ve doktorların ağır yaralıları tedavi edemediğini söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü, el-Taba'een okulunun "Hamas ve İslami Cihad'ın aktif bir askeri tesisi olarak hizmet verdiğini" ve orada yaklaşık 20 "militan" bulunduğunu söyledi.

HAMAS REDDETTİ

Hamas bu iddiayı reddetti.

AP'ye göre Hamas'ın yönettiği sağlık bakanlığının ambulans servisi 60'tan fazla kişinin öldüğünü söyledi. Sivil savunma ajansı sayıyı 90'ın üzerinde olarak verdi.

SÜREKLİ OKUL SALDIRILARI GERÇEKLEŞİYOR

İsrail, son birkaç haftada Gazze'de bu tür birçok sığınağa saldırdı.

Birleşmiş Milletler'e göre, 6 Temmuz itibarıyla Gazze'deki 564 okul binasından 477'si doğrudan vuruldu veya hasar gördü, o zamandan bu yana en az 14 okul daha hedef alındı.

El-Tabain Okulu, İsrail ordusunun evlerini terk etmelerini emretmesinin ardından Beyt Hanun kasabasından kaçan onlarca kişiyi kabul ettikten sonra, 1000'den fazla kişiye ev sahipliği yaptı.

Görgü tanıkları, binanın aynı zamanda cami olarak da kullanıldığını ve İsrail saldırısının sabah namazı sırasında gerçekleştiğini söyledi.

Okulun yakınında yaşayan öğrencilerden Cafer Taha, BBC'ye yaptığı açıklamada, bombalama sesinin ardından çığlıklar ve gürültü duyulduğunu söyledi.

"Kurtarın bizi, kurtarın bizi" diye bağırıyorlardı. Manzara korkunçtu. Her yerde vücut parçaları ve duvarlarda kan vardı." dedi.

BM Çocuk Fonu UNICEF'in sözcüsü Salim Oweis, BBC'ye yaptığı açıklamada saldırının "gerçekten çirkin. Okulların hepsi sivillerle, çocuklarla, annelerle, ailelerle dolu. Okul olsun, cami olsun, hastane bahçesi olsun, boş kalan her yere sığınıyorlar." ifadelerine yer verdi.

Dünya Haberleri