İsrail'in yer altı hastanesi beklenen büyük saldırıya hazırlanıyor

İsrail'in yeraltı hastanesi İran'dan gelmesi olası olan, beklenen saldırıya hazırlanıyor.

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinin derinliklerinde yüzlerce yataklı büyük bir yeraltı hastanesi bulunuyor. İçinde ameliyathaneler, doğumhaneler mevcut olup, sayısız tıbbi malzemenin istiflendiği ve beklenen İran saldırısı sonrasında hizmet vermesi bekleniyor.

Henüz hastanın olmadığı Rambam Tıp Merkezi bu sığınağı 2006 yılındaki İsrail-Hizbullah savaşından sonra inşa etti. Normalde çok katlı bir otopark olan alan üç günden kısa bir sürede hastaneye dönüştürülebiliyor.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarından ve ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği askeri harekattan kısa bir süre sonra hazır bekletilen tesisin 2 binden fazla yatağı var. İsrail'e büyük bir saldırı olması durumunda, yer üstü sağlık merkezinden ve yakınlardaki diğer hastanelerden mevcut hastaları kabul edecek.

Geçtiğimiz hafta Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye ve Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükr'ün öldürülmesinin ardından bölgede tam kapsamlı bir savaş tehdidi giderek artarken, buradaki doktorlar Hayfa'ya büyük bir saldırı için hazır olduklarını söylüyor.

Dünya Haberleri