İsrailli saldırganlardan şok tehdit: Filistinlilere tecavüzle gözdağı!

İsrailli işgalciler, Batı Şeria'da Filistinlilere "tecavüz" tehdidinde bulundu ve Sde Teiman gözaltı merkezini hatırlattı. Olay, İsrail'in bölgedeki insan hakları ihlallerini bir kez daha gündeme getirdi.

İsrail'in Batı Şeria'daki işgalci tavrı yeni bir dehşet verici olaya yol açtı. Filistin topraklarını gasp eden İsrailliler, Batı Şeria'nın El-Halil şehrinde Filistinlilere, Sde Teiman gözaltı merkezini hatırlatarak "tecavüz" tehdidinde bulundu.

EVLERİ BASIP TECAVÜZLE TEHDİT ETTİLER

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından paylaşılan görüntülerde, 4 Ağustos'ta maskeli bir İsraillinin, büyükbaş hayvanlarla birlikte El-Harini ailesinin tarlasına girerek, Filistinli aileyi evlerinden kovduğu ve "Tanrı adına tecavüz" ifadeleri kullandığı görüldü.

9 ASKER 1 FİLİSTİNLİ'YE CİNSEL İŞKENCE YAPMIŞTI

Sde Teiman gözaltı merkezi, Filistinli esirlere yönelik işkenceleriyle tanınırken, son olarak 9 askerin bir Filistinli esire cinsel işkence yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki işgali altında, 7 Ekim 2023'ten bu yana 646 Filistinli hayatını kaybetti ve bölgedeki İsrailli yerleşimcilerin sayısı 681 bini buldu. Uluslararası hukuk bu işgalleri yasa dışı olarak değerlendiriyor.

Dünya Haberleri