İtalyan Başbakanına yapılan hakaretin bedeli 5 bin Euro

İtalyan bir gazetecinin, sosyal medyada boyuyla ilgili yaptığı alaycı paylaşımlar nedeniyle Başbakan Giorgia Meloni'ye 5 bin euro tazminat ödemesine karar verildi.

Mahkeme, İtalyan Başbakanı Giorgia Meloni'ye yönelik sözlerinden ötürü gazeteci Giulia Cortese'ye ceza verdi. Cortese'nin Meloni'ye yönelik attığı tweetin "vücut aşağılama" kapsamına girdiğine karar verildi. Hakaretin içeriği şöyle: Cortese, Meloni'ye "küçük bir kadınsın. seni göremiyorum bile"

Cortese, İtalyan hükümetinin "ifade özgürlüğü ve gazetecilikteki muhalefet konusunda ciddi sorunlar yaşadığını" dile getirdi.

Meloni'nin aşırı sağcı İtalya Kardeşleri partisinin hala muhalefette olduğu Ekim 2021 tarihinde, Cortese'nin “X” hesabında Meloni'nin sahte bir görüntüsünü yayınlamasının ardından araları açılmıştı.

Fotoğrafta Meloni, faşist diktatör Benito Mussolini'nin çerçevelenmiş bir fotoğrafının yapay olarak eklendiği bir kitaplığın önünde dururken görülüyor.

Cortese, sahte olduğunu anladıktan sonra fotoğrafı sildiğinden söz etti. Sonrasında bir gönderide şunları yazdı: "Beni korkutamazsın, Giorgia Meloni. Sonuçta, sadece 1,2 metre boyundasın. Seni göremiyorum bile."

Cortese ilk görseli paylaştığı için suçsuz bulundu ancak daha sonraki tweetleri nedeniyle suçlu bulundu. Meloni'nin avukatı, aldığı tüm parayı hayır kurumlarına bağışlayacağını söyledi. Cortese bu karardan sonra "İtalya hükümetinin ifade özgürlüğü ve gazetecilerin muhalefeti konusunda ciddi sorunları var." açıklamasında bulunarak sözlerine, "Bu ülke Viktor Orbán'ın Macaristan'ına yaklaşıyor gibi görünüyor: Bağımsız gazeteciler ve kanaat önderleri için kötü zamanlar. Önümüzdeki günlerin daha iyi olmasını umalım. Vazgeçmeyeceğiz!" diyerek devam etti.

Son olarak İtalyan olduğunu ve bundan gurur duyduğunu ama bu korkunç ve utanç verici hükümetten daha iyisini hak ettiklerini de sözlerine ekledi.

Dünya Haberleri