Japonya'da 7,1’lik deprem sonrası tsunami uyarısı geldi

Japonya'nın Miyazaki şehri yakınlarında 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, ardından beş eyalet için tsunami uyarısı yapıldı. Kıyı bölgelerinde yaşayan vatandaşlara yüksek kesimlere çıkmaları ve kıyıları boşaltmaları tavsiye edildi.

Japonya'nın Miyazaki şehri yakınlarında bu sabah 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Hyuga-nada Denizi açıkları olarak belirlenen deprem, yerel saatle 16:43'te, 30 kilometre derinlikte kaydedildi. Deprem, bölgede kısa süreli paniğe yol açtı ve birçok bölgede şiddetli şekilde hissedildi.

'DALGA BOYU 1 METREYE KADAR ÇIKACAK'

Depremin ardından Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Miyazaki, Kochi, Oita, Kagoshima ve Ehime eyaletleri için tsunami uyarısı yayınladı. Dalga boylarının 1 metreye kadar çıkabileceği belirtilerek, kıyı kesimlerinde yaşayan vatandaşların üst katlara ve yüksek kesimlere çıkmaları tavsiye edildi. Ayrıca, Kyushu Adası’ndaki hızlı tren seferleri iptal edildi.

İLK GÖRÜNTÜLER BİR AVM KAMERASINA YANSIDI

Şiddetli depremin ardından bölgeden gelen ilk görüntüler, bir alışveriş merkezinde çekildi. Tsunami ve depremle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Dünya Haberleri