Kamala Harris başkan yardımcısı adayı Tim Walz ile ilk seçim mitingini yaptı

Kamala Harris, başkan yardımcısı adayını düzenlenen mitingde kamuoyuna tanıttı.

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı ve mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yeni duyurduğu başkan yardımcısı adayı Tim Walz'ı katıldığı ilk seçim mitinginde tanıttı.

Minnesota Valisi olan Tim Walz, Harris tarafından başkan yardımcılığı için seçildi ve kritik bir eyalet olan Pensilvanya'nın Philadelphia kentinde düzenlenen mitingde Harris ile birlikte sahneye çıktı.

Büyük bir kalabalığın izlediği mitingde Harris tarafından "Amerika'nın hak ettiği başkan yardımcısı" mottosuyla duyurulan Walz, katılımcıları coşturarak, "91 günümüz kaldı, bu kolay olmayacak" sözleriyle alkış topladı.

İkilinin konuşmaları sık sık salonda bulunanlar tarafından alkışlarla kesilirken, ABD medyasının yoğun ilgi gösterdiği ve canlı yayınladığı miting boyunca salondaki Demokratlar coşku içinde sloganlar attı.

Hafta boyunca Wisconsin, Michigan ve Georgia gibi kritik eyaletlerde beraber seçim mitinglerine katılacak olan ikili, Cumhuriyetçi rakipleri Donald Trump ve JD Vance karşısında Demokrat seçmeleri bir araya toplamaya çalışacak.

Harris'in Walz'u seçmesinde ana etkenin, ülkenin iç kesimlerindeki beyaz Amerikalı orta sınıfın oylarını alabilmek olduğu belirtiliyor.

Kamuoyunda etkili bir hatip olarak tanınan ve liberal görüşleriyle bilinen Walz, kendisi de beyaz Amerikalı erkek siyasi figür olarak Harris'i dengeleyebilecek bir isim olarak değerlendiriliyor.

Demokrat Parti, 19-22 Ağustos'ta Chicago'da düzenlenecek parti kongresinde resmi olarak başkan ve başkan yardımcısı adayını ilan edecek.

Dünya Haberleri