Kamala Harris resmen aday!

ABD'deki 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimlere aylar kala Demokrat Parti adayının resmen Kamala Harris olduğu açıklandı.

Amerika Birleşik Devleti'nde (ABD) 5 Kasımda gerçekleşmesi beklenen seçimlere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Demokrat Parti Kongresi'nin son gününde başkan yardımcısı Kamala Harris resmen adaylığını açıkladı.

Dünyanın merakla beklediği seçimlere 11 hafta kalırken Joe Biden'in adaylıktan çekilmesinin ardından Kamala Harris'in adaylığını açıklanması bekleniyordu. Beklenen adaylık açıklaması Demokrat Parti Kongresi'nin son gününde geldi. Harris adaylık duyurusunun ardından çarpıcı açıklamalarda bulunurken Gazze’deki savaşın bitirilmesi gerektiğini söyleyerek dünyanın dört bir yanındaki "tiranlık" ile savaşma sözü verdi.

Kamala Harris Cumhuriyetçi Parti adayı Trump'ın politikalarını eleştiren yaklaşımda bulunurken, “Demokrasi ve tiranlık arasındaki bitmeyen savaşta kendimin ve ABD’nin nerede durduğunu biliyorum” dedi.

Ortadoğu'da devam eden savaşa ilişkin de açıklamalar yapan Harris, İsrail’in güvenliğini sağlama, rehineleri geri getirme ve Gazze’de savaşı bitirme çağrısı yaptı, “Şimdi rehine ve ateşkes anlaşmalarını sağlamanın zamanıdır” dedi.

Kamala Harris seçimleri kazanması durumunda Amerika Birleşik Devleti'nin ilk kadın başkanı olacak.

Dünya Haberleri