Kanada ve Fransa’dan acil seyahat uyarıları: Gerilim tırmanıyor

Kanada ve Fransa, Orta Doğu'da artan tansiyon nedeniyle vatandaşlarına İsrail ve Lübnan'ı terk etmeleri çağrısında bulundu.

Fransa, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri yönünde bir uyarıda bulundu. Fransız Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'daki artan askeri gerilimler nedeniyle Lübnan’a seyahat etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Bakanlık, bu askeri tırmanış riski nedeniyle orada bulunan Fransız vatandaşlarının bir an önce ülkeden ayrılmalarını önerdi.

Öte yandan Kanada da Cumartesi günü vatandaşlarına, bölgedeki silahlı çatışmaların güvenliğini ciddi biçimde tehdit ettiğini belirterek, İsrail’e tüm seyahatleri durdurma çağrısında bulundu.

Kanada hükümeti, seyahat uyarısında bölgedeki güvenlik durumunun herhangi bir uyarı olmadan hızla kötüleşebileceği konusunda vatandaşları bilgilendirirken, çatışmaların şiddetlenmesi durumunda seyahat zorlukları, hava sahası kapatmaları ve uçuş iptalleri yaşanabileceğini vurguladı.

DİĞER ÜLKELERDEN UYARILAR

Diğer ülkelerden de benzer seyahat uyarıları geldi. ABD, bölgedeki çatışma risklerinin artması nedeniyle vatandaşlarını İsrail ve Lübnan'dan uzak durmaları konusunda uyardı. Almanya, Avustralya ve Birleşik Krallık da, Orta Doğu'daki güvenlik endişeleri nedeniyle bölgeye seyahat eden vatandaşlarına dikkatli olmalarını ve gelişmeleri takip etmelerini tavsiye etmişti.

Orta Doğu’daki gerilimin uluslararası seyahatleri ve bölgesel güvenliği nasıl etkileyebileceğini gösterirken, ülkeler arası seyahat uyarılarının artarak devam edeceği öngörülüyor.

Dünya Haberleri