Kıtlığın kapıya dayandığı ülkede 200 fil kesilip halka dağıtılacak!

Zimbabve, şiddetli kuraklığın yol açtığı gıda kıtlığıyla mücadele ederken yetkililer yaklaşık 200 filin kesilerek etlerini halka dağıtma kararı aldı.

Zimbabve, uzun süren kuraklığın getirdiği gıda kıtlığıyla mücadele ediyor. Kaynak kıtlığı ve açlığın pençesine düşen ülkede tartışmalı kararlar alındı.

200 FİL KESİLİP AÇ KALAN HALKA DAĞITILACAK

Kuraklığın getirdiği gıda kıtlığıyla mücadele eden Zimbabve aç kalan halk için tartışmalı bir karar alarak 200 filin kesilmesine karar verdi. Kesilen hayvanların etlerinin halka dağıtılması planlanıyor. Verilen karar ülkeyi ikiye bölerken bir yandan da hayvan haklarına dair tartışmaları yeniden başlattı. 200 filin kesilmesinin doğal denge üzerinde yaratacağı tahribat sorgulanırken doğal güzelliklerin getirdiği turizm potansiyelinin de kaybolacağı endişesi kamuoyunda infial yarattı.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA MÜMKÜN DEĞİL Mİ?'

Çevreciler karara büyük tepki göstererek, gıda sağlamanın daha insani ve sürdürülebilir yolları olduğunu savundu. Ekosistem içerisinde nesilleri tükenme tehlikesi altında olan fillerin kesilecek olması da hayvan hakları savunucularını harekete geçirdi. Zimbabve'de şu an kayda geçen 84 bin kadar fil bulunuyor. Bu tartışmalı kararın fil popülasyonu üzerindeki uzun vadeli etkileri ise merak konusu oldu.

Dünya Haberleri