Kuzey Kore kapıları yabancı turistlere açıyor

Çin merkezli KTG Tours, Samjiyon'un (Paektu Dağı bölgesi) turistlere açılacağını duyurdu

Kuzey Kore'deki iki tur operatörü, Covid-19 nedeniyle yaklaşık beş yıl süren kapanmanın ardından ülkenin Aralık ayında yeniden yabancı turistlere kapılarını açacağını açıkladı.

Pekin merkezli Koryo Tours internet sitesi, “Yerel ortağımız Samjiyon kentine ve muhtemelen ülkenin geri kalanına turizmin Aralık 2024'te resmen yeniden başlayacağını teyit etti" dedi.

BBC'nin aktardığı habere göre, Çin merkezli KTG Tours da Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "turistlerin bu kış Samjiyon'a (Paektu Dağı bölgesi) gidebilecekleri söylendi. Kesin tarihler teyit edilmedi. Şimdiye kadar sadece Samjiyon resmen duyuruldu ancak Pyongyang ve diğer yerlerin de açılacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore, Covid-19 salgını nedeniyle 2020'nin başlarında sınırlarını kapatarak, vatandaşlarının dahi ülkeye girişini yıllarca engelledi. Ancak, 2023'ün ikinci yarısında, mahsur kalan vatandaşların ülkelerine dönmelerine imkan tanıyan uluslararası uçuşların yeniden başlamasıyla sınırların açılacağı sinyalleri görünmeye başladı.

Rusya ile Pyongyang arasındaki ilişkilerin güçlendiği bir dönemde, Şubat 2024'te bir grup Rus turist Kuzey Kore'yi ziyaret etti.

Pandemi öncesinde Kuzey Kore'ye turizm sınırlıydı ve her yıl yaklaşık 5.000 Batılı turistin ülkeyi ziyaret ettiği belirtiliyor.

Dünya Haberleri