Lüks yatın batmasının ardından sular durulmuyor: Kaza mı ihmal mi?

İtalya'daki yat faciasında kaptan ve gemi mühendisi ihmal ve cinayet suçlamalarıyla soruşturuluyor. Olayda kaçmaya çalışan yolcuların cesetleri bulundu.

İtalya'nın Sicilya açıklarında 19 Ağustos'ta batan "Bayesian" adlı lüks yatın mürettebatı hakkında soruşturmalar devam ediyor. Son gelişmelerle birlikte, yatın gemi mühendisi Tim Parker Eaton'ın da şüpheliler listesine alındığı bildirildi.

Önceki hafta, yatın kaptanı James Cutfield "kusurlu gemi kazası" ve "çoklu cinayet" suçlarından soruşturma altına alınmıştı. Lüks yatta aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nın bulunduğu 22 kişiden yedisi hayatını kaybetmişti.

SON ANA KADAR KAÇMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Savcı Raffaele Cammarano, facia sırasında yolcuların hayatta kalmak için kaçmaya çalıştıklarını belirterek, "Yolcuların nefes alabilecekleri boşluklar aradıkları ve cesetlerin soldaki kabinde bulunduğu neredeyse kesin" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ambrogio Cartosio, olayın ihmale mi yoksa kasten mi olduğunu belirlemenin zor olduğunu ve suçların mürettebata, kaptana veya gemiyi inşa eden firmaya yönlendirilebileceğini açıkladı.

Dünya Haberleri