Moda ikonu Armani ve Dior'dan işçi sömürüsü

Dior ve Armani markaları, Çin fabrikalarındaki işçileri sömürdükleri gerekçesiyle soruşturma altında.

İtalyan yetkililer, Milano bölgesinde Dior ve Armani markalarına tedarik sağlayan Çin atölyelerindeki yatakhanelerde yaşayan belgesiz işçiler tespit etti.

İtalya Rekabet Kurumu, 17 Temmuz Çarşamba günü lüks moda grupları Armani ve Dior hakkında, tedarikçilerinin çalışanlarına düşük ücret ödediği ve fazla çalıştırdığı iddiaları üzerine haksız ticari uygulamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında AGCM gözlemcisi ve Guardia di Finanza mali polisi Salı günü Giorgio Armani SpA ve GA Operations SpA'nın genel merkezleri ile Christian Dior Italia Srl'de incelemelerde bulundu.

Soruşturma, alt yüklenicilerin iş hukuku ihlalleri konusundaki endişeler üzerine Armani ve Dior'un birimlerinin bu yılın başlarında ayrı ayrı yargı denetimine alınmasının ardından geldi.

Her iki grup da iddiaları yalanladı. Dünyaca ünlü moda markası Armani grubu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iddiaların hiçbir değeri olmadığına inandıklarını ve soruşturmanın ardından olumlu bir sonuç çıkacağına güvendiklerini söyledi.

Dünya Haberleri