Netanyahu'ya ABD'de soğuk duş! Kaldığı otele “tutuklayın” yazısı yansıtıldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nde konuşma yapmak amacıyla geldiği Washington kentinde kaldığı otele, "Savaş suçlusu Netanyahu'yu tutuklayın" yazısı yansıtıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’ne katılmak üzere Washington kentine geldi. Yüzlerce protestocu, Netanyahu’nun ve İsrail yönetiminin Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için Netanyahu’nun kaldığı otelin önünde toplanırken Netanyahu zor anlar yaşadı.

Göstericilerin bulunduğu noktaya polis konuşlandı ve bazı göstericilerin ellerinde Filistin bayrağı olduğu görüldü. Eylemciler, binaya yansıttıkları lazerle "Aranıyor. Savaş suçlusu Netanyahu'yu tutuklayın" yazısını yansıtarak çağrıda bulundu.

Binyamin Netanyahu’nun, bugün Kongreye hitap edeceği bildirildi.

HAKKINDA TUTUKLAMA TALEP EDİLMİŞTİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında 8 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze Şeridi'nde "savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan cezai sorumluluk taşıdığına inanmak için makul gerekçeler bulunduğunu" belirterek tutuklama talebinde bulunmuştu.

Dünya Haberleri