Rus-ABD takas olayından sonra esir alınan gazetecinin eşi, eşinin işlemediği suçtan ötürü "esir edildi"ğini söyledi

Dün gerçekleşen ABD-Rus takası sonrasında eşi Alsu Kurmasheva'nın temel insan onurundan mahrum bırakıldığını ifade etti.

Dün gerçekleşen ve dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran Rus-ABD takas eyleminden sonra serbest bırakılan Rus-Amerikalı gazetecinin kocası, gazetecinin 'temel insan onurundan mahrum bırakıldığını' söyledi

Serbest bırakılan tutuklulardan Rus-Amerikalı gazeteci Alsu Kurmasheva'nın eşi, tutuklu değişimini "ABD hükümeti ve müttefiklerinin tarihi bir kararlılık ve şefkat eylemi" olarak nitelendirdi.

Eşiyle yeniden bir araya gelmesinden kısa bir süre önce Radio Free Europe'a konuşan Pavel Butorin eşiyle ilgili şu açıklmaya vurgu yaptı. "Kurmaşeva esaret altında "temel insan onurundan mahrum bırakıldı. Korkunç hapishane koşullarına hapsedildi, çocuklarla telefon görüşmesi yapmasına izin verilmedi, bir Amerikan vatandaşı olarak konsolosluk ziyaretlerine izin verilmedi, uygun tıbbi bakımdan mahrum bırakıldı ve işlemediği bir suçtan dolayı gizli bir yargılama sonucunda mahkum edildi."

Kurmaşeva, Rus ordusu hakkında yanlış bilgi yayma suçundan 6 buçuk aylık hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

Dünya Haberleri