Sicilya açıklarında yaşanan yat faciasında son kayıp kişi de bulundu: Lynch Ailesi'ne saygı duruşu...

Sicilya açıklarında batan lüks yat Bayesian'ın enkazında son kayıp kişi olan 18 yaşındaki Hannah Lynch'e ait olduğu düşünülen ceset parçalarının bulunmasının ardından, Hannah Lynch anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Genç kız, geçen hafta İtalya'nın Palermo kenti yakınlarında meydana gelen trajik bir fırtına sırasında batan yatta yaşamını yitiren yedi kişiden biriydi.

Hannah'nın arkadaşları ve öğretmenleri, onu sıcakkanlılığı ve üstün entelektüel yeteneğiyle hatırlarken, teknoloji girişimcisi babası Mike Lynch'in cansız bedeni de birkaç gün önce enkazdan çıkarılmıştı.

"YAŞADIĞIMIZ ACI TARİFSİZ"

Lynch Ailesi, trajedinin ardından büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirten bir açıklama yaptı. Aile adına yapılan açıklamada, "Şu anda yaşadığımız acı tarifsiz. Desteklerini esirgemeyen tüm aile üyelerine, arkadaşlarımıza ve kurtarma operasyonlarına katılan herkese minnettarız. Bu zor dönemde mahremiyetimize saygı gösterilmesini istiyoruz," ifadeleri kullanıldı.

"BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK"

Mike Lynch'in yakın dostlarından Sushovan Hussain ise "Mike ve Hannah'nın kaybı, eşim ve benim için tarif edilemez bir yıkım oldu. Hannah'nın bu şekilde hayattan kopması büyük bir adaletsizlik," dedi. Hussain, Mike Lynch'in "parlak bir zeka ve büyük bir şefkatle dolu bir insan" olduğunu vurguladı.

KURTARMA OPERASYONLARI SON BULDU

İtalyan Sahil Güvenliği, Hannah Lynch'in cesedinin bulunmasıyla kurtarma operasyonlarının sona erdiğini ve toplamda yedi kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Kurtulanlar arasında, bir yaşındaki bir bebek ile Hannah'nın annesi Angela Bacares de bulunuyor.

Hayatını kaybedenler arasında Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Judy Bloomer, Clifford Chance avukatı Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo, ayrıca yatın aşçısı Recaldo Thomas da yer alıyor. Kurtarma ekipleri, su altındaki zorlu çalışma koşullarının, operasyonu "son derece karmaşık" hale getirdiğini belirtti.

Dünya Haberleri