Sudan’da kolera salgını: can kaybı 56’ya yükseldi, yeni vakalar artıyor

Sudan’da etkisini sürdüren kolera salgınında ölü sayısı 56’ya çıktı. Sudan Sağlık Bakanlığı, Kesele ve Gadarif eyaletlerinde 128 yeni vakanın daha tespit edildiğini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte ülkede toplam kolera vakası 1.351’e ulaşmış oldu.

SELLER VE YAĞIŞLAR 150 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ ETKİLEDİ

Kolera salgınıyla mücadele eden Sudan, aynı zamanda şiddetli yağışlar ve sel felaketiyle de boğuşuyor. Sağlık Bakanlığı’na göre, 18 eyaletin 10’unda sel ve taşkınlardan etkilenenlerin sayısı 156 bin 995’e ulaştı. Yaşanan felaket nedeniyle 16 bin 188 ev tamamen yıkılırken, 14 bin 99 ev ise kısmen çöktü. Temmuz ile ekim ayları arasında yaşanan yağmur sezonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Sudan’ı derinden etkiliyor; can kayıpları ve maddi zararlar giderek artıyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ ÇÖKÜYOR!

Sudan’da devam eden savaş, ülkenin sağlık sistemini neredeyse işlevsiz hale getirdi. Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan güçlükler, tıbbi malzeme ve ilaç eksiklikleri, salgın hastalıklarla mücadeleyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Özellikle kolera gibi hijyen koşullarıyla doğrudan ilişkili hastalıklar, sel felaketi sonrası hızla yayılıyor. Temiz içme suyuna erişimin sınırlı olduğu bölgelerde kolera salgını kontrolden çıkmış durumda.

YOĞUN YAĞIŞLAR VE ÖLÜMLER DURMUYOR!

Sağlık Bakanlığı, 27 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, haziran ayından bu yana aşırı yağışlar ve seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 138’e yükseldiğini duyurmuştu. Ülke genelinde durum giderek kötüleşiyor; kolera salgını ve sel felaketleri, halkın yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

Dünya Haberleri