Taylor Swift'in Viyana konserleri terör tehdidi nedeniyle iptal edildi

Taylor Swift'in Viyana konserleri, terör tehdidi nedeniyle iptal edildi. Yetkililer, IŞİD bağlantılı bir şüphelinin büyük çaplı bir saldırı planladığını açıkladı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Taylor Swift'in Eras Turnesi kapsamında gerçekleştireceği üç konser, terör tehdidi nedeniyle iptal edildi. Çarşamba sabahı Avusturya polisi, IŞİD'e bağlı olduğu bildirilen 19 yaşındaki bir şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Yetkililer, bu kişinin ve bir diğerinin, konserler sırasında büyük çaplı bir terör saldırısı planladıklarından şüphelendiklerini açıkladı. Konserlerin yapılacağı Ernst Happel Stadyumu’nda, etkinlikler için toplam 65.000 bilet satılmıştı ve 20.000'den fazla kişinin de dışarıda bulunması bekleniyordu.

GÜVENLİK AMAÇLI, KONSER İPTAL EDİLDİ

İptal kararını açıklayan etkinlik organizatörleri, "Hükümet yetkililerinin planlı bir terör saldırısını doğrulaması nedeniyle... herkesin güvenliğini sağlamak amacıyla bu üç gösteriyi iptal etmek zorundayız," ifadelerini kullandı. Şüpheli olarak gözaltına alınan kişinin daha önce terör bağlantısı nedeniyle bilinen bir kişi olduğu belirtilirken, büyük bir polis operasyonu sonrasında 100'den fazla bölge sakini tahliye edildi. Şüphelinin internet üzerinden radikalleştiği ve IŞİD’e bağlılık yemini ettiği iddia ediliyor.

2 KİŞİ YAKALANDI, 3. ARANIYOR

Polis, ilk şüpheliyle irtibatlı olabileceği düşünülen ikinci bir kişiyi de gözaltına alırken, saldırı planıyla ilgili bağlantılı olabileceği düşünülen üçüncü bir kişiyi aramaya devam ediyor. Avusturya'nın en üst düzey kamu güvenliği yetkilisi Franz Ruf, saldırı hazırlıklarının farkında olduklarını ve şüphelinin konserleri hedef aldığını açıkladı.

Dünya Haberleri