Telegram'ın kurucusu Pavel Durov gözaltında: Kardeşi Nikolai Durov da aranıyor!

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, çocuk istismarı görüntülerinin yayılmasıyla ilgili suçlamalarla gözaltına alındı. Kardeşi Nikolai Durov hakkında da benzer suçlamalarla aranıyor.

Fransa'da Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Paris'teki Le Bourget Havalimanı'nda gözaltına alındı. Durov'un, kardeşi Nikolai Durov ile birlikte Mart ayında Fransız yetkililer tarafından hakkında tutuklama kararı verilen kişi olduğu ortaya çıktı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA SORU İŞARETLERİ YARATTI

Telegram’ın, Fransız polisinin çocuk istismarıyla ilgili soruşturmalarına iş birliği yapmayı reddettiği iddiaları üzerine, Durov ve kardeşi “çocuk istismarı görüntülerini yayma” suçlamalarıyla karşı karşıya. Fransa'nın tutuklama kararı, hem diplomatik bir kriz yarattı hem de ifade özgürlüğü ve sosyal medya sorumluluğu üzerine geniş çaplı bir tartışmaya yol açtı.

TELEGRAM YÖNETİMİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Telegram, suçlamaları reddederek, platformun Avrupa yasalarına uygun olduğunu ve Durov’un suçlamalarla bağlantısının olmadığını açıkladı.

ÇOCUK İSTİSMARI GÖRÜNTÜLERİNİ ERİŞİME SUNMA SUÇU

Fransız yetkililer, Telegram'ın bir kullanıcısının kimliğini belirleme taleplerine yanıt vermediği için Pavel ve Nikolai Durov'a, çocuk istismarı görüntülerini "organize bir grup içinde sahip olma, dağıtma, sunma veya erişime açma" suçlaması yöneltti. Belgelere göre, Telegram'ın Fransız ve Avrupa yetkilileriyle iş birliği, bu tür durumlarda neredeyse yok denecek kadar az.

Dünya Haberleri