Telegram'ın kurucusu Pavel Durov serbest bırakıldı

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, dört gün süren gözaltının ardından serbest bırakıldı. Fransa'da çocuk istismarı suçlamalarıyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturmada yer aldığı ortaya çıkan Durov'un kardeşi Nikolai Durov'un ise yeri hala bilinmiyor.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, dört günlük gözaltının ardından serbest bırakıldı. Durov'un, Fransa'da çocuk istismarı suçlamalarına ilişkin geniş kapsamlı bir soruşturmada yer aldığı ve Telegram'ın Fransız yetkililerle iş birliği yapmadığı iddia ediliyor. Fransız yetkililer, Pavel Durov'un kardeşi Nikolai Durov hakkında da tutuklama kararı olduğunu açıkladı, ancak Nikolai'nin yeri hala bilinmiyor.

İSTİSMAR GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞMA SUÇLAMALARI YÖNELTİLMİŞTİ

Pavel Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Le Bourget Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Telegram'ın, kullanıcıların kimlik bilgilerini vermeyi reddettiği belirtilirken, Fransız yetkililerin çocuk istismarıyla ilgili soruşturmasında Telegram’ın yeterli iş birliği yapmadığı öne sürülüyor. Durov ve kardeşi Nikolai hakkında, çocuk istismarı görüntülerini organize bir şekilde paylaşma suçlamaları yöneltilmiş durumda.

DUROV SERBEST BIRAKILDI

Fransız hükümeti, Pavel Durov'un tutuklanmasıyla ilgisi olmadığını belirtirken, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri, Durov için konsolosluk erişimi talep etti. Durov'un gözaltı süresi, maksimum 96 saate kadar uzatıldı ve bu süre çarşamba günü sona erecek. Durov'un serbest bırakılması ve soruşturma süreci, dünya çapında ifade özgürlüğü savunucuları tarafından yakından takip ediliyor.

Dünya Haberleri