Teslimat başına 1 dolardan az kazanan kurye, güvenlik görevlisinin önünde diz çöktü

Çin'de kurye görevlisinin muhafızın önünde diz çökmesi öfkeye yol açtı!

Çin yetkilileri, bir kuryenin güvenlik görevlisinin önünde diz çökmesini gösteren videoların onlarca kurye tarafından protesto edilmesine yol açmasının ardından, işçilere nazik davranılması çağrısında bulundu.

Muhafızlar, pazartesi günü Hangzhou'daki bir binadan çıkan sürücüyü durdurdular ve sürücünün aceleyle yaptığı bir teslimat sırasında korkuluklara zarar verdiğini söylediler.

Kent polisi yaptığı açıklamada, sürücünün daha sonraki teslimatlarının gecikeceğinden endişe ederek dizlerinin üzerine çökerek serbest bırakılması için yalvardığını söyledi.

Olay, internette büyük bir öfkeye yol açtı ve birçok kişi sektördeki çalışanlar için daha iyi koruma sağlanması çağrısında bulundu.

Çin'de yaklaşık 12 milyon kişi kurye olarak çalışıyor ve bu durum pandemi zamanında çok daha fazla büyüdü. Kuryeler Çin'de ağır koşullarda, uzun sürelerce çalışıyor ve her teslimatta 1 dolardan az kazanıyor.

Pazartesi günü yaşanan olay, Hangzhou şehir merkezindeki binaya öfkeli kuryelerden oluşan büyük bir kalabalığın toplanmasına yol açtı ve polis, özel silah ve taktik ekibi de dahil olmak üzere durumu yönetmek için düzinelerce polis memurunu görevlendirdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sürücülerin "Özür dileriz! Özür dileriz!" diye slogan attığı görülüyor.

Hangzhou polisi salı günü yaptığı açıklamada halkı "sakin kalmaya ve birbirlerini anlamaya çalışmaya" çağırdı.

Söz konusu sürücünün çalıştığı teslimat platformu Meituan, kendisine adil davranılmadığını araştırmak ve teslimat sürücülerinin uygun şekilde korunmasını sağlamak için "kapsamlı bir sorumluluk" üstleneceklerini söyledi.

Olayla ilgili hashtag'ler son birkaç günde mikroblog platformu Weibo'da yüz milyonlarca kez görüntülendi.

Bazı kullanıcılar güvenlik görevlilerinin "zorbalık taktiklerini" kınarken, bazıları da sürücünün hata yaptığını ifade etti, bir kesim de kötü çalışma koşullarını işaret etti.

"Teslimat sürücüleri neden bu kadar sık ​​trafik kurallarını ihlal ediyor? Çok basit. Teslimatları gecikirse para cezasına çarptırılacaklar. Bu, çalıştıkları platformların gücüdür. Ve böylece sürücüler ellerinden gelenin en iyisini yapar ve yapmaları gerekeni tamamlamak için hayatlarını riske atarlar." diye yazdı başka bir kullanıcı.

ÇİN SERBEST ÇALIŞANLARIN HAKLARINI KORUYAN YASALARA İMZA ATTI AMA...

Çin, yıllar içinde serbest çalışanların haklarını ve çıkarlarını korumak için yönergeler getirdi ancak sorunlar devam ediyor.

Çin'de sürücülerin güvenlik görevlileriyle çatıştığı olaylar daha önce de manşetlere taşınmıştı.

Geçtiğimiz ocak ayında, doğu kenti Qingdao'da bir kurye, yetkisiz bir şekilde bir binaya girdiği gerekçesiyle güvenlik görevlisi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

SON 5 YILDA 400 PROTESTO

Hong Kong merkezli bir sivil toplum örgütü olan China Labour Bulletin'in araştırmasına göre, son beş yılda geçici işçiler iyileştirme talebiyle en az 400 protesto düzenledi.

Dünya Haberleri