Trump ile Zelensky Görüştü

ABD başkanlık seçimlerinde dünya gündemini sarsan birbirinden ilginç ve merak uyandıran haberlerin öznelerinden biri olan eski başkan Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky telefonda görüştü.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunda 876. gün geride kalırken , geçtiğimiz günlerde Donald Trump ile anlaşmalarının zor olacağı yönünde açıklamalarda bulunan Zelensky bu kez Trump’ı kutladı.

"SAVAŞI SONLANDIRABİLİRİM"

Donald Trump bu görüşmeye dair Truth Social sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyunu bilgilendirdi. Zelensky’nin telefonda kendisini Cumhuriyetçilerin adayı olduğu için tebrik ettiğini, kendisine yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini kınadığını söyledi.

Trump yaptığı açıklamada Ukrayna-Rusya savaşını sonlandırabileceğine de vurgu yaptı. “Her iki taraf da bir araya gelerek şiddeti sona erdirecek bir anlaşmaya imza atabilir.” dedi.

"HAYATİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Zelensky bu görüşmeye dair mesajında Trump’ı Cumhuriyetçilerin adayı olmasından ötürü kutladı. Trump’ın dediği gibi aynı zamanda Pensilvanya’da uğradığı suikast girişiminden dolayı da Trump’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, hazin girişimi kınadığını dile getirdi. Zelenskiy, "İki büyük Amerikan partisinin ve Amerikan Kongresi'nin iki meclisinin ülkemizin özgürlük ve bağımsızlığını savunmada hayati desteğine ihtiyaç olduğunu" Trump'a söylediğini aktardı.

Dünya Haberleri