Trump ve Harris 10 Eylül'de kozlarını paylaşıyor

Trump ve Harris 10 Eylül'de kozlarını paylaşacak. Her iki isim de karşılaşmayı dört gözle bekliyor.

ABC News, Donald Trump ile Kamala Harris arasındaki ilk tartışmaya 10 Eylül'de ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Trump'ın Perşembe günü Kasım ayında yapılacak seçimlerden önce Demokrat rakibiyle birden fazla kez tartışmaya açık olduğunu söylemesinin ardından, ağ, X hesabından yaptığı bir paylaşımla hesaplaşmayı doğruladı.

Trump, "Üç tartışma yapmamız gerektiğini düşünüyoruz" derken, Fox News ve NBC'nin sırasıyla ev sahipliği yapacağını söylediği iki ek tartışma önerdi.

Harris, perşembe günü Michigan'da düzenlenecek bir etkinlikte ABC tartışmasına katılacağını doğruladı ve daha sonra ek tartışmalara açık olacağını söyledi.

Kanal, tartışmanın moderatörlüğünü World News Tonight sunucusu ve yönetici editörü David Muir ile ABC News Live Prime sunucusu Linsey Davis'in yapacağını söyledi.

Harris, "Detroit'teki etkinlikte "Donald Trump ile tartışmayı dört gözle bekliyorum ve 10 Eylül'de bir tarihimiz var. Sonunda buna karar verdiğini duydum ve ben de sabırsızlanıyorum" dedi.

Cumhuriyetçi Parti adayı Trump, Haziran ayında Başkan Joe Biden'la bir kez tartışmıştı.

İkisinin 10 Eylül'de tekrar aynı şeyi yapması planlanıyordu ancak Biden, televizyonda yayınlanan karşılaşmada Trump'a karşı gösterdiği feci performansın ardından başkanlık yarışından çekildi. Bu, Harris'in Demokrat aday olmasının önünü açtı.

ABC'de tartışmanın onaylanması, Biden'ın Trump ve Harris kampanyaları arasındaki yarıştan çekilme kararının ardından yaşanan ileri geri gidişin sonunu getiriyor.

Trump daha önce, muhafazakar televizyon kanalı Fox News'un ev sahipliğinde bir tartışma yapılmasını istediğini, tartışmanın Pensilvanya'da, "belirlenecek bir bölgedeki bir yerde" gerçekleşmesini istediğini söylemişti.

Harris ve ekibi, 10 Eylül'de Trump'la tartışmak istediklerini yineledi.

Trump, perşembe günü Mar-a-Lago tatil köyünde düzenlediği basın toplantısında, Harris'le 4 Eylül'de Fox News'da ve 25 Eylül'de NBC'de olmak üzere iki kez daha tartışmak istediğini söyledi.

Trump, CBS'in iki başkan yardımcısı adayı Cumhuriyetçi JD Vance ve Demokrat Tim Walz arasında bir tartışmaya ev sahipliği yapacağını söyledi.

New York Times'ın haberine göre NBC News, bu sonbaharda düzenlenmesi muhtemel bir tartışma hakkında her iki kampanyayla da görüşmelerde bulunuyor.

Fox News, geçen ay her iki kampanyaya da Pensilvanya'da Eylül ayında bir tartışma yapılmasını öneren resmi mektuplar gönderdiğini söyledi ancak Harris kampanyası perşembe günü yaptığı açıklamada, herhangi bir çatışmayı doğrulamadan önce "Trump'ın ABC'deki tartışmaya katılması gerektiğini" söyledi.

Trump ayrıca Harris'i, iki hafta önce Demokrat Parti'nin muhtemel adayı olmasından bu yana gazetecilerin sorularını yanıtlamaması veya röportaj vermemesi nedeniyle eleştirdi.

Onu "zar zor yetenekli" olarak nitelendirdi ve zekasını eleştirdi.

Perşembe günü ilerleyen saatlerde Harris, gazetecilere ekibinden ay sonundan önce "bir görüşme planlamalarını" istediğini söyledi.

Şimdi gözler ikilinin canlı yayında kozlarını paylaşacağı o anda...

Dünya Haberleri